Νεα

Πρόσκληση: Συνέδριο Μετανάστευση και Ένταξη - Προκλήσεις και Προοπτικές

O οργανισμός μεταφοράς γνώσης και πληροφόρησης IMH και το διεθνές ερευνητικό και αναπτυξιακό κέντρο CARDET σας προσκαλούν στο παγκύπριο συνέδριο με θέμα «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ - ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ».
Ημερομηνία: Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014
Χώρος: Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία

Σκοπός του συνεδρίου είναι να εξετάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, σε σχέση με τη μετανάστευση, στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της κοινωνικής ευημερίας, αλλά και τις δυνατότητες που έχουν για υποστήριξη της ένταξης των υπηκόων τρίτων χώρων (ΥΤΧ) στην κυπριακή κοινωνία.

Στo πλαίσιο του συνεδρίου θα διοργανωθούν παράλληλα εργαστήρια, μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ειδικές γνώσεις σε θέματα διαχείρισης της διαφορετικότητας και να γνωρίσουν αποτελεσματικές πρακτικές ένταξης. Θα δοθεί, επίσης, η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων μέσα από μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, η οποία θα καταλήξει σε πορίσματα και εισηγήσεις, που θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση του συνεδρίου.

Εδώ θα βρείτε την πρόσκληση του συνεδρίου. Για ηλεκτρονική εγγραφή μέχρι τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014, παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.integrationconferences.eu.

H συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης του συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω ηλ. ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 22505555.

Εναρκτήρια Συνάντηση με τοπικούς φορείς για τις συνεχιζόμενες δράσεις του ΜΔΜ

Το CARDET, συντονιστής του Μεσογειακού Δικτύου Μετανάστευσης (ΜΔΜ), με περισσότερα από 180 μέλη, πρόσφατα έλαβε στήριξη για συνέχιση των εργασιών του για επέκταση του Δικτύου και ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του σε θέματα μετανάστευσης και ενσωμάτωσης με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Μεσογείου. Το ΜΔΜ υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα Ταμεία Αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Δικτύου, το CARDET διοργάνωσε εναρκτήρια συνάντηση την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014, με τη συμμετοχή αξιωματούχων και εκπροσώπων ΜΚΟ και σκοπό τη συζήτηση του πλαισίου ανάπτυξης του Δικτύου, τη διαπίστωση των θεματικών πεδίων και καλών πρακτικών, τη διερεύνηση των τελευταίων εξελίξεων σε θέματα Μετανάστευσης, καθώς επίσης και τον καθορισμός ρόλων των εξειδικευμένων ομάδων ενδιαφέροντος.

Περισσότερα...

CARDET participates in project MIPEX 2015 led by CIDOB and MPG

CARDET is a partner of the project “Integration policies: Who benefits? The development and use of indicators in integration debates” (MIPEX 2015) led by the Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB), and the Migration Policy Group (MPG). The project aims to inform and engage key policy actors about how to use indicators to improve integration governance and policy effectiveness.

The main objectives of the project are:

To identify and measure integration outcomes, integration policies, and other contextual factors that can impact policy effectiveness; To describe the real and potential beneficiaries of policies in seven key areas, namely employment, education, political participation, access to nationality, family reunification, long-term residence, and anti-discrimination. To collect and analyse high-quality evaluations of integration policy effects.

Περισσότερα...

Η Δράση « Έρευνα για θέματα που σχετίζονται με νεαρούς ΥΤΧ στην Κύπρο και μελλοντικές προοπτικές» (Δράση C4, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης, Ετήσιο Πρόγραμμα 2012) υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση των Ευρωπαϊκών Ταμείων Αλληλεγγύης (95%) και την Κυπριακή Δημοκρατία (5%)