Νεα

Πρόσκληση: Συνέδριο Μετανάστευση και Ένταξη - Προκλήσεις και Προοπτικές

O οργανισμός μεταφοράς γνώσης και πληροφόρησης IMH και το διεθνές ερευνητικό και αναπτυξιακό κέντρο CARDET σας προσκαλούν στο παγκύπριο συνέδριο με θέμα «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ - ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ».
Ημερομηνία: Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014
Χώρος: Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία

Σκοπός του συνεδρίου είναι να εξετάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, σε σχέση με τη μετανάστευση, στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της κοινωνικής ευημερίας, αλλά και τις δυνατότητες που έχουν για υποστήριξη της ένταξης των υπηκόων τρίτων χώρων (ΥΤΧ) στην κυπριακή κοινωνία.

Στo πλαίσιο του συνεδρίου θα διοργανωθούν παράλληλα εργαστήρια, μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ειδικές γνώσεις σε θέματα διαχείρισης της διαφορετικότητας και να γνωρίσουν αποτελεσματικές πρακτικές ένταξης. Θα δοθεί, επίσης, η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων μέσα από μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, η οποία θα καταλήξει σε πορίσματα και εισηγήσεις, που θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση του συνεδρίου.

Εδώ θα βρείτε την πρόσκληση του συνεδρίου. Για ηλεκτρονική εγγραφή μέχρι τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014, παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.integrationconferences.eu.

H συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης του συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω ηλ. ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 22505555.

Η Δράση « Έρευνα για θέματα που σχετίζονται με νεαρούς ΥΤΧ στην Κύπρο και μελλοντικές προοπτικές» (Δράση C4, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης, Ετήσιο Πρόγραμμα 2012) υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση των Ευρωπαϊκών Ταμείων Αλληλεγγύης (95%) και την Κυπριακή Δημοκρατία (5%)